Nybo
Nykvarns kommun

Nyhetsarkiv- äldre nyheter

 • 2018-02-22
  Nya handlingsplaner på gång
  Utifrån svaren i höstens Aktivbo undersökning  pågår just nu ett febrilt arbete med olika åtgärdsplaner. Fastighetsavdelningens handlingsplan är redan klar och nu i veckan ska utemiljön diskuteras med gata- och parkavdelningen. Dessutom ska lokalvårdsavdelningen ta fram en handlingsplan för städning av trapphus med mera. 
  Läs mer
 • 2018-02-22
  Renovering pågår
  På Skogsvägen 1 har både lägenheter, tvättstuga och fasaden renoverats tidigare. Nu fräschas även trapphuset upp. I veckan påbörjades ommålningsarbetet och vi hoppas att hyresgästerna har överseende med eventuella störningar. Dock kommer inga avstängningar krävas under arbetet. 
  Läs mer
 • 2018-02-22
  Extra fokus på Lillhagsskolan
  På sportlovet töms Lillhagsskolan på elever, och då gäller det att passa på. Under vecka 9 kommer lokalvårdsavdelningen att lägga lite extra krut på skolan med storstädning och golvvård. Dessutom ska stora korridoren i B-huset renoveras. Golvet förses med nytt purlack vilket resulterar i stärkt hållbarhet och en yta som ser ny ut. 
  Läs mer
 • 2018-02-09
  Hurra för kristallklara nyheter!
  Av de nominerade bostadsbolagen i kategorin ”Största lyft serviceindex”, utifrån resultat i undersökningen Aktiv Bo, utsågs Nykvarnsbostäder i går kväll till årets segrare och kan nu stoltsera med sammanlagt tre Kundkristall-skulpturer. Vi är så glada, dessutom har det aldrig hänt tidigare att ett bolag fått priset i största lyft tre mätningar i rad. Det allra största lyftet i den senaste mätningen fick vi i frågorna som rör hyresgästernas upplevelse av utomhusmiljön men vi har gjort fina ökningar i de flesta frågor gällande service. Men det finns fortfarande sådant som vi vill bli bättre på, exempelvis förhandsinformation till våra hyresgäster om vad som händer i våra områden och just nu pågår ett intensivt arbete att hitta olika förbättringsåtgärder.  
  Läs mer
 • 2018-02-01
  Snart dags för prisutdelning
  Torsdag den 8 februari offentliggörs om Nykvarnsbostäder även i år prisas med Kundkristallen i kategorin ”förbättrad service”, utifrån resultaten i Aktiv Bo-undersökningen.Tio förväntansfulla personer från Nykvarnsbostäder kommer att vara med under kvällens prisutdelning som sker på Berns salonger i Stockholm. Håll tummarna!Priset Kundkristallen delas ut till de bostadsbolag, privata och kommunala, som gjort störst serviceförbättring 2017, samt till dem med bäst totalresultat i kategorierna Service, Produkt och Profil.
  Läs mer
 • 2018-01-29
  Hissbyte på Lundavägen 20
  Nu har hissprojektet på Lundavägen äntligen rullat igång.
  Hyresgästerna är informerade om att det kan bli stökigt en tid, men de är också förväntansfulla och ser fram emot den nya hissen.
  Själva arbetet startar vecka 16, vilket är i mitten av april, och väntas sedan pågå i fem veckor.

  Läs mer
 • 2018-01-19
  Nybo har nominerats till Kundkristallen
  Ännu en gång har Nykvarnsbostäder nominerats till Kundkristallen i kategorin ”förbättrad service”, utifrån resultaten i Aktiv Bo-undersökningen. Två gånger tidigare har bolaget prisats i samma kategori, om det nu blir en tredje gång återstår att se. Det avslöjas först den 8 februari. Håll nu tummarna att det går vägen i år igen!Apropå Aktiv Bo kan vi också meddela att arbetet med åtgärdsplaner utifrån hyresgästernas svar pågår för fullt och kommer att redovisas senare i vår. 
  Läs mer
 • 2018-01-19
  Spolning isbanor
  Idag har Gatukontoret på Nykvarnsbostäder påbörjat spolning av isbanor.
  • Turinge skola
  • Lillhaga skola
  • Åsby
  • Gammeltorp
  • Sandtorp
  Då isarna inte är konstfrusna så är vi beroende av vädret hela tiden och att kylan håller i sig. Vi kan därför inte garantera att isarna är åkbara utan vi spolar och sköter isarna i den mån det går avseende vädret.


  Läs mer
 • 2018-01-16
  Skogsvägen avstängd.
  Mälardalens spår och anläggning kommer utföra VA-arbeten åt Nykvarns kommun på Skogsvägen.
  Detta innebär att vägen kommer att vara avstängd etappvis i olika perioder under januari till mars. Arbetet kommer att utföras med start vecka 3, 15 januari och om allt går enl. planerna, avslutas vecka 10, 9 mars.

  Läs mer
 • 2018-01-10
  Fimpa ordentligt
  Nu för tiden går rökare oftast ut när de ska röka. Men se till att det finns en askkopp i närheten. Det är nämligen inte tillåtet att kasta ut fimpar från balkongen, eller kasta dem utanför porten. Dels ser det inte vidare snyggt ut med högar av fimpar, dels kan det i värsta fall orsaka bränder.
  Viktigt att veta är också att den som blir påkommen med att kasta fimpar kan bli skyldig att stå för renhållningskostnaden.

  Läs mer
AB Nykvarnsbostäder, Mikael Wincklers väg 9, 155 30 Nykvarn, Tfn: 08-555 014 50, Fax: 08-552 402 66, E-post info@nykvarnsbostader.se