Nybo
Nykvarns kommun

Nyhetsarkiv- äldre nyheter

 • 2018-12-04
  Ny hyrespolicy
  Från och med 1 december har Nybo en ny hyrespolicy. Största nyheten är att man numera kan ställa sig i bostadskö redan som 16-åring, tidigare var det 18-år som gällde. Det har dessutom införts vissa lättnader när det gäller inkomstkrav. Läs den nya policyn i sin helhet här på Nybos hemsida. 
  Läs mer
 • 2018-12-03
  Granar på plats
  Nu är julen i antågande och traditionsenligt har granar placerats ut, tolv stycken i våra bostadsområden och tre större på allmän plats – samtliga med belysning som tänts nu inför första advent. Tilläggas bör att hyresgästerna på Järnavägen från och med denna säsong kan njuta av en egen gran i området.
  Läs mer
 • 2018-11-30
  Nya parkeringsregler på gästparkering i området
  Skogsvägen 1-27, Järnavägen 10-14.Från och med den 29/11 kommer parkeringsavgift att tas ut på gästparkeringen för besökande. Observera att p-skiva inte kommer att gälla. Avgiften kommer att vara 7kr timmen och 60kr per dygn. Betalningen görs via en app som man laddar ner i sin telefon Skyltar kommer att sättas upp av Qpark om vad som gäller.
  Läs mer
 • 2018-11-23
  Uppfräschning av parkdel
  På baksidan av huset på Lundavägen 20 har det funnits en ”bortglömd” liten parkdel vid berget till höger. Nu ska parkavdelningen se till att hörnan får nytt liv; bland annat genom att lägga grus på en del av stigen som leder dit – samt plantera en Rhododendronbuske.
  Läs mer
 • 2018-11-23
  Tydligare p-platser
  Markeringarna runt parkeringsplatserna som tillhör Järnavägen 5–7 har med tiden blivit svåra att se. Men nu blir det ändring på den saken. Inom en snar framtid ska markeringarna få ny färg så att de återigen blir ordentligt tydliga för dem som ska parkera där
  Läs mer
 • 2018-11-09
  Angripen grönska
  Några av björkarna på baksidan av Gammeltorpsvägen 1A–F är dessvärre i så dåligt skick att de måste tas bort. De angripna och ruttna träden kommer dock att ersättas med nya. Lite si och så med grönskan är det även intill den nya grillplatsen på Lundavägen 20. Häcken som vetter mot Järnavägen ska nu därför gallras ur och ersättas med nya plantor.
  Läs mer
 • 2018-11-09
  Extra städning pågår
  Efter den senaste Aktiv Bo-undersökningen bestämdes att källare och vindar i våra hyreshus skulle få en rejäl storstädning, med uppföljande sopning fyra gånger per år. Själva storstädningen genomfördes på de allra flesta håll redan i somras, och nu hälsar lokalvårdsavdelningen att det är dags för den första uppföljande sopningen. Dessutom genomförs storstädning i de fastigheter som ännu inte åtgärdats.
  Läs mer
 • 2018-11-07
  Vattenläcka vid Tjäderspelsvägen
  En vattenläcka har uppstått vid Tjäderspelsvägen. Det rör sig om en mindre ledning och vi räknar med att ingen ska behöva bli utan vatten. Reparation påbörjas under kvällen och natten. För säkerhets skull är tappställen för dricksvatten uppställda på Tjäderspelsvägen 34 och 39
  Läs mer
 • 2018-11-06
  Zitius blir Nykvarnsbostäder nya kommunikationsoperatör
  Zitius kommer som ny kommunikationsoperatör att hantera bredbandet med tjänster som t.ex. tv och telefoni, genom ett så kallat öppet fibernät för Nykvarnsbostäder.
  Läs mer
 • 2018-11-05
  Målning på gång
  De två trapphusen på Järnavägen 5–7 ska målas om. Just nu pågår förarbete med att bestämma färgsättning, exakta ytor som ska åtgärdas med mera. När själva målningsarbetet ska börja är dock inte fastställt ännu. Ny information kommer så snart datum är bestämt. 
  Läs mer
AB Nykvarnsbostäder, Mikael Wincklers väg 9, 155 30 Nykvarn, Tfn: 08-555 014 50, Fax: 08-552 402 66, E-post info@nykvarnsbostader.se